#STOETERAAR

01 april 2020 - 16:07

Deze festivaltuin in de tuinen van Appeltern ontwierpen wij samen met collega Bart Coene van De bezielde tuin uit Gent. 

De tuin kadert in een reeks ontwerpen waar de inspiratie werd gehaald uit het oeuvre van Herman van Veen.  De tuin werd aangelegd door Tuinen Cobbaert.  Het tuinenfestival loopt over de periode 2019-2020.  Het festival werd geopend door Herman van Veen. 

"Het oeuvre van Herman van Veen is in deze tuin verbeeld als een vrolijke optocht. Beproef voor even het podium en besluit of je mee wilt gaan of liever aan de zijlijn blijft.

In deze festivaltuin nemen de Belgische ontwerpers Christophe Cobbaert en Bart Coene je mee naar de theaterwereld van Herman van Veen.

Herman van Veen als stoeteraar. Hij is degene die de stoet vormt, stuurt, opzweept, voorloopt en afsluit. Als je even meeloopt, herken je zijn persoonlijkheid, hoor je zijn muziek, je ervaart zijn vertolkingen en je ziet zijn schilderijen.

Kijk rechts achterin is het podium nog, zo is Herman ooit begonnen. Is de artiest al naar huis of nog in de foyer ... de herinneringen zijn vastgelegd in de spiegels. De energie is nog voelbaar ... de smalle doorgang zorgt voor verwarring, maar daarachter gaat het verder vrolijk,  clownesk en op een aanstekelijk ritme. Het is de stoet met meester stoeteraar Herman van Veen voorop. Ze zijn onderweg naar een veel groter podium en een werelds bereik. Ga je mee of blijf je hier?"

#STOETERAAR

#STOETERAAR