Speelse tuin in Oostende

08 oktober 2019 - 14:25

Voor een klassieke villa in Oostende deden de opdrachtgevers beroep op ons voor de creatie van een goddelijk tuinontwerp.  De achtertuin wordt opgehoogd zodat nuttige ruimte wordt gecreëerd. 

Een terras in grote betonplaten met groene voegen gaat naadloos over in een gazon om op te leven en spelen.  Trapsgewijs kan je via stapstenen naar een lager gelegen niveau waar je een kippenren en kruidentuin vindt. 

Onder een op maat ontworpen pergola kan je genieten van wat schaduw met zicht op een Catalpa die meteen zorgt voor intimiteit. 

De andere zijde van de woning is een houten terras wat meteen dienst doet als carport.  Je komt de woning binnen via een hellend pad in beton met zicht op een reeds aanwezige megamooie Ilex.  2 mulstistam Amelanchiers brengen je meteen in de sfeer.   Om de beleving te verlengen wordt het motief in de verharding onderweg even onderbroken.  Links zie je schaduwplanten, rechts een bonte verzameling siergrassen.  Via een grote betonplaat aan de voordeur kan je heimelijk wegglippen naar een poortje richting de achtertuin.   

Vooraan komt een hoogstam Ginko, mooi voor het straatbeeld.  Ook het opentrekken van de voortuin die volledig wordt aangeplant met siergrassen en vaste planten zorgt voor een heel nieuwe frisse aanblik van de woning.  

Veel plezier in jullie nieuwe tuin!

Speelse tuin in Oostende